Skip to content

Hoewel de ziekte van von Willebrand niet te genezen is, zorgen de huidige behandelingen ervoor dat mensen die eraan lijden een normale levensverwachting hebben en een volledig normaal leven kunnen leiden.

Zorgeloos leven

Met de ziekte van von Willebrand krijgt u sneller blauwe plekken, komen neusbloedingen vaker voor, bloedt u langer als u gewond raakt en zijn uw menstruaties vaak heviger dan bij andere vrouwen. Met de juiste behandeling zijn deze symptomen echter goed onder controle en verstoren ze uw dagelijks leven niet.

Informeer uw zorgverleners

Meld uit voorzorg aan uw dokter, uw tandarts en andere zorgverleners dat u deze bloedingsneiging hebt. Zo kunnen ze ermee rekening houden bij het voorschrijven van medicijnen die mogelijk gecontra-indiceerd zijn, zoals bijvoorbeeld anticoagulantia of medicijnen die acetylsalicylzuur bevatten.

Essentieel bij chirurgische ingrepen

Melden dat u deze bloedingsneiging hebt, is vooral belangrijk als u een operatie moet ondergaan. Wees gerust: de meeste ingrepen verlopen zonder grote bloedingsproblemen, maar uw arts kan, afhankelijk van het type procedure, besluiten om een preventieve behandeling voor te schrijven om elk risico uit te sluiten.

 

 

 

Back To Top